Ta hjälp

En flytt innebär en hel del tunga lyft och det är inget man bör ge sig på helt och hållet på egen hand. Vill man inte anlita en flyttfirma i Stockholm så ska man åtminstone se till att ta hjälp av familjemedlemmar och vänner, och det är smart att lägga upp en plan för själva flyttdagen. Genom att lyfta och bära på rätt sätt skyddar man både skador på kroppen och dom föremål man bär på, så se till att upplysa alla i sällskapet innan arbetet påbörjas.

Packa smart

Flyttkartongerna som ska flyttas behöver packas extra smart om man ska utföra flytten utan flyttfirma. Lägg inte bara tunga saker i en låda, utan försök att variera tungt och lätt i alla lådor. Dom tyngsta föremålen ska placeras i botten. Se även till att det blir jämn vikt i lådorna så blir det enklare att bära.

Våga delegera

För att flytten ska rulla på är det bra om alla vet vad dom ska göra. Det är lätt hänt att det blir ineffektivt om ingen agerar arbetsledare och delegerar ut arbetsuppgifter till dom som är på plats för att hjälpa till. Ett bra tips är att bestämma en tid när arbetet med flytten ska sättas igång. När alla sedan är samlade kan man gå igenom hur man tänkt sig att dagen ska se ut, vem som ska vara på vilken plats och vem som ska fokusera på vad. Vill man att flytten ska gå snabbt och smidigt så behöver man både en plan och en chef.

Lyfta och bära

När man bestämmer sig för att inte anlita en flyttfirma i Stockholm får man räkna med att det blir mycket jobb med att lyfta, flytta och bära på egen hand. För att inte skada kroppen, framförallt rygg och knän, är det viktigt att bära på rätt sätt. Undvik att belasta ryggen och låt kroppens stora muskelgrupper arbeta. Böj ordentligt på knäna och låt det vara benen som jobbar och inte ryggen när du lyfter upp en låda. Ett annat tips för att bära ergonomiskt är att hålla föremålet så nära intill kroppen som möjligt, det minskar risken för förslitningsskador och armarna får bra stöd av kroppen.

Att genomföra en flytt behöver nödvändigtvis inte vara så krångligt. Ser man till att man har någon form av hjälp och en plan innan man börjar brukar det flyta på bra. Det viktigaste när man flyttar på egen hand är att vara rädd om kroppen. Tänk på ryggen och ta en paus mellan varven så kommer både föremål och kroppar vara hela när arbetet är klart.

Skulle du känna efter att ha läst dessa tips om hur du kan flytta själv ändå vilja anlita en flyttfirma Stockholm, då rekommenderar vi Flyttfirma Arbetspartner AB i Hägersten. Lycka till!

By

Related Post